materialen & maattabel

 

Handmade

Elk juweel wordt met veel zorg en aandacht vervaardigd in eigen atelier. Handmade, duurzaam en lokaal!

14 kt Goldfilled 

We maken voornamelijk 14kt goldfilled juwelen.  Even de voordelen op een rij:

- vervaagt niet

- verkleurt niet

- mensen met een allergie voor metaal kunnen het ook dragen

Dus dezelfde voordelen en levensduur als massief goud maar dan met een ander prijskaartje. Bij Goldfilled wordt er namelijk een dikke laag goud in een ander metaal gewalst. Het is niet te vergelijken met goldplated. Bij goldplated sieraden wordt er namelijk een dun laagje goud over het metaal gelegd. Het is er niet aan vast gebonden zoals bij goldfilled en het is heel weinig. Bij goldfilled moet minimaal 1/20 van het totale sieraad goud zijn. Daarnaast wordt door het bindingsproces van extreme druk en hitte de dikke laag goud op een betere manier gehecht aan het metaal. Vandaar dat je dus van dezelfde voordelen kunt genieten als van echt gouden sieraden maar met een fijner prijskaartje! Het is echt een heel fijn alternatief als je op zoek bent naar sieraden die lang mee gaan.

Goldfilled sieraden zijn dus echt lifetime sieraden. Het wordt ook wel 'the wave of the future' genoemd. En dat komt natuurlijk doordat de sieraden zo'n hoge kwaliteit hebben en een betaalbare prijs.

Uiteraard bedoelen we niet dat er iets mis is met goldplated sieraden. Het is gewoon een compleet ander gegeven. 

Net als echt goud heeft goldfilled natuurlijk wel enige verzorging nodig. En ook hier gelden enkele regels:

 - houdt het niet in de buurt van chemische stoffen

 - neem de sieraden regelmatig af met een beetje warm water

 - droog het af met een zachte doek om de glans terug te brengen.

En je zal zien....je hebt een pronkstuk voor het leven!

Maattabel

RINGEN 


Meet een bestaande ring
De eenvoudigste manier is om uw ringmaat te bepalen is door een goed passende ring op te meten. U kunt dit doen door met  een lineaal de binnendiameter van de ring te meten. Let op: een brede ring voelt wat strakker, zorg dus dat u een ring op meet die qua breedte overeen komt met de ring die u wilt bestellen.

Juiste ringmaat bepalen

 

Meet de omtrek van de vinger
Een andere manier om de ringmaat te bepalen is door uw vinger op te meten. Dit kan met een lintmeter of koord. 

ARMBANDEN 

Bangle
Het meten van uw bangle maat gaat het gemakkelijkst met een meetlint of een touwtje dat u naast een liniaal legt. Meet de omtrek van uw pols direct onder het knobbeltje naar uw hand. Tel hier 3 centimeter bij op. Dit is uw armband maat. Als uw polsomtrek bijvoorbeeld 17 cm is, dan is uw armbandmaat 17 cm + 3 cm = 20 cm. 

ketting-armbandje
Het meten van uw armband maat gaat het gemakkelijkst met een meetlint of een touwtje dat u naast een liniaal legt. Meet de omtrek van uw pols direct onder het knobbeltje naar uw hand. Tel hier 2 centimeter bij op. Dit is uw armband maat. Als uw polsomtrek bijvoorbeeld 17 cm is, dan is uw armbandmaat 17 cm + 2 cm = 19 cm.